Sivu päivitetty 11.4.2011


 

 

Sinun äänelläsi on merkitystä

Vihreiden nousu 80-luvulla sai kaikki puolueet vihertämään. Eduskuntavaaleissa puolueen kannatus on ollut 6 - 8 % luokkaa, mutta kaikki puolueet ovat alkaneet vannoa vihreiden arvojen nimeen ja hyvä niin.

Perussuomalaisten kannatus pysytteli pitkään 1 % tuntumassa, mutta lähti viisi vuotta sitten hurjaan nousuun. Presidentinvaalit 2006: 3,4 %, eduskuntavaalit 2007: 4,1 %, kunnallisvaalit 2008: 5,4 %, ja EU- parlamentin vaalit 2009: 9,8 %. Ja tulokset näkyivät: "Jussi Pajunen jarruttaisi maahanmuuttoa." ,"Kokoomusnuoret: Eroa, Thors!"Suomi lisää turvapaikanhakijoiden iänmäärityksiä ja kielianalyysejä""Nyt kokoomuskin haluaa tiukennuksia maahanmuuttoon".

Tai sitten muut olivat muuten vaan yhtäkkiä ymmärtäneet sen, mistä me olimme puhuneet vuosikausia kuuroille korville. Astrid Thorskin, joka ei edes suostu tervehtimään meikäläisiä, kehuu kuinka hallitus on kiristänyt maahanmuuttopolitiikkaansa. Kenenhän ansiosta? EU-vaaleihin asti hallitus avasi ovia sepposen selälleen ja apposen ammolleen levittäen punaista mattoa hallitsemattoman maahanmuuton eteen. Muutoksen saivat aikaan ne 9,8 prosenttia, jotka äänestivät Perussuomalaisia.

Lähetetään nyt sellainen viesti muiden puolueiden toimistoihin äänestyskoppien ja Arkadianmäen kautta, että maahanmuuttopolitiikka järkevöityy kertaheitolla ja pysyvästi.

Arto Välikangas